Voor professionals

Als je werkt met ouders die in een complexe scheiding zitten, vind je het misschien lastig om neutraal te blijven ten opzichte van beide ouders. Of merk je dat ouders je regelmatig proberen te verleiden om hun kant te kiezen? Wil je je kennis en vaardigheden vergroten over de gevolgen die een scheiding heeft op kinderen, of met betrekking tot hulpverlening aan kinderen en hun gescheiden ouders?

Waarom is goede begeleiding bij een scheiding belangrijk?

Kinderen die een (complexe) scheiding meemaken lopen een verhoogd risico op problemen tijdens het opgroeien. In 2017 werden in Nederland ongeveer 20.000 huwelijken en geregistreerde partnerschappen ontbonden. Daarbij waren bijna 33.000  minderjarige kinderen bij betrokken. Ongeveer 5 procent van deze kinderen maakt een complexe (vecht)scheiding mee.

Voor al deze kinderen en hun ouders betekent de scheiding dat er ingrijpende veranderingen plaats vinden, zoals:

Training, coaching en intervisie voor scheidingsprofessionals

Kind Centraal biedt trainingen, coaching en begeleide intervisie aan om je kennis en vaardigheden te vergroten. Dit bieden wij aan voor o.a. sociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, praktijkondersteuners en ambulant hulpverleners. Bekijk ons aanbod via de onderstaande links.

Aanbod