Training Ouderschapsbemiddeling

Ben jij een professional die werkt met gescheiden ouders en hun kinderen? En wil je beter leren werken met ouders en kinderen die een complexe scheiding doormaken?

Speciaal voor sociaal hulpverleners, jeugdhulpverleners, praktijkondersteuners, schoolmaatschappelijk werkers en ambulant hulpverleners heeft Kind Centraal de training ‘Ouderschapsbemiddeling’ ontwikkeld.

Deze training is samengesteld op basis van de jarenlange ervaring van onze medewerkers als ambulant hulpverlener, trainer Ouderschap Blijft, familiemediator en docent aan de opleiding Pedagogiek. De training Ouderschapsbemiddeling is ontwikkeld in samenwerking met wijkteams en jeugdconsulenten.

Ouderschapsbemiddeling: Handvatten voor professionals

De doelstelling van deze training is het ontwikkelen van houdingsaspecten en bemiddelingsvaardigheden, toegespitst op de bemiddelingspraktijk.

Inhoud van de training

Tijdens de training staan de volgende houdingsaspecten en vaardigheden centraal:

Duur en opzet van de training

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van een halve dag of 3 bijeenkomsten van 1 dag.

De training is als volgt opgebouwd: 

Tijdens deze bijeenkomst krijg je veel kennis en informatie aangereikt. Ook ga je zelf aan de slag met oefeningen waarmee je je de verschillende methodieken eigen maakt. Je oefent met de volgende vaardigheden:

Voor wie?

Accreditatie

De training is geaccrediteerd bij het SKJ levert  35,90 PE punten op.

Losse module

Je kunt iedere bijeenkomst ook als losse module volgen in de vorm van een workshop. De losse modules leveren per gevolgde bijeenkomst 6 PE punten op.

Incompany

Het is mogelijk om de training Ouderschapsbemiddeling of 1 of meerdere modules incompany te volgen. Neem contact op voor meer informatie.

Tarieven en cursusdata

De tarieven en cursusdata vind je hier.

Aanmelden

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de training.