Begeleiding voor kinderen

Scheiden betekent voor kinderen het einde van vanzelfsprekendheid

Kinderen zijn onlosmakelijk met hun ouders verbonden. Een scheiding is iets wat kinderen ‘overkomt’. Alles wat voor hen zo vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen ervaren, naast hun eigen verwarring en onzekerheid, een zorg om hun ouders. Kinderen worstelen met vragen die zij niet altijd aan hun ouders kunnen stellen, omdat ze loyaal willen zijn naar beide ouders.

Persoonlijke begeleiding voor kinderen van gescheiden ouders

Bij Kind Centraal werken een kindbehartiger, kindercoach en Kiescoach. Zij bieden persoonlijke ondersteuning aan kinderen en jongeren waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. 

KIES voor mij: Individuele gesprekken

Kind Centraal werkt volgens de KIES-methode. Tijdens ‘KIES voor mij’ leren kinderen om de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. Door deze ondersteuning worden kinderen weerbaarder, leren zij hun gevoelens en emoties te verwoorden en op te komen voor hun behoeften. 

KIES voor mij leert kinderen te communiceren met ‘ik-boodschappen’ en om te gaan met conflicten. Hierdoor worden zij communicatief sterker, zodat zij beter aan de ouders duidelijk kunnen maken wat voor hén het beste is. Dit is een belangrijke stap voor het kind in het verwerken van de scheiding.

KIES voor het kind

Erna Kamp is gecertificeerd KIES coach en omgangsbegeleider. Meer informatie leest u op de website van KIES voor het kind.

KIES voor mij kan een positief effect hebben op het welbevinden van kinderen. Kinderen kunnen een scheiding makkelijker verwerken doordat problemen bespreekbaar worden. Daardoor krijgen problemen minder om zich op te stapelen. Eventuele ernstige problemen kunnen vroeg gesignaleerd worden waardoor hulp van derden ingeschakeld kan worden.

Zoekt u persoonlijke ondersteuning voor uw kind tijdens of na uw scheiding?

Neem contact met ons op om te bespreken wat wij in uw situatie voor u kunnen betekenen.

Weten wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat tijdens het scheidingsproces? Lees de open brief aan alle ouders van Villa Pinedo. Of lees de brief Scheiden is niet jouw taak.