Individuele gesprekken

Een scheiding heeft een grote invloed op uw leven. Of u er nu zelf voor kiest, of wanneer de scheiding u overkomt: de onrust die een scheiding met zich meebrengt is dezelfde. Tijdens het scheidingsproces kunt u met een wrang gevoel naar het verleden kijken. De toekomst ziet er opeens (heel) anders uit.

Misschien voelt u zich schuldig, of u voelt verdriet, pijn, kwaadheid, opluchting of haat. Het zijn maar enkele van de zeer uiteenlopende emoties die met een echtscheiding gepaard gaan.

Of misschien bent u al een tijdje gescheiden en loopt het contact tussen u en de andere ouder niet zoals u zou willen. Misschien wil de andere ouder helemaal geen (bemiddelings)gesprekken met u voeren. Dit kan frustreren en kost veel energie.

Bij Kind Centraal kunt u terecht wanneer u 1-op-1 wilt praten met een neutrale buitenstaander en samen op zoek wilt gaan naar antwoorden op de vele vragen die kunnen spelen tijdens en na uw scheiding.

Parallel ouderschap

Misschien wilt u uw kinderen op uw eigen manier opvoeden, zonder dat u dit afstemt met de andere ouder. U heeft dan weinig contact met uw ex-partner, maar maakt wel duidelijke afspraken met elkaar om conflict te voorkomen. Dit heet ‘parallel ouderschap’.

Zolang het contact met beide ouders niet ter discussie staat, hebben de meeste kinderen voldoende veerkracht om met de verschillen tussen hun ouders om te gaan. De ouders beperken zich dus tot hun eigen verantwoordelijkheid voor de eigen relatie met de kinderen. Als u nadenkt over parallel ouderschap, kunnen de bemiddelaars van Kind Centraal u met individuele gesprekken helpen om dit vorm te geven.

Met welke vragen kan ik terecht?

Bij ons bent u welkom met al uw vragen over uw scheiding en het ouderschap. Een greep uit de vragen die wij vaak krijgen:

Stilstaan bij deze vragen leidt niet automatisch naar oplossingen. Het geeft u wel vaak meer inzicht in uw situatie. Ook zet dit het moeizame proces van verwerken van de scheiding in gang. Dit proces goed doorlopen is heel belangrijk. Immers, alleen wie het verleden goed kan afronden en afsluiten, kan openstaan en groeien naar iets nieuws. De toekomst groeit namelijk in de schoot van het verleden.

Interesse in individuele gesprekken?

Spreekt bovenstaande u aan? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. Of maak vrijblijvend een afspraak via onderstaande knop.