Kind Centraal

Parallel Ouderschap

Een scheiding gooit vaak je hele leven overhoop. Of je er nu zelf voor kiest, of wanneer de scheiding je juist is overkomen: de onrust die een scheiding met zich meebrengt is dezelfde. Je kijkt vaak naar het verleden met een wrang gevoel en je toekomst ziet er opeens (heel) anders uit. Angst, schuldgevoel, verdriet, pijn, kwaadheid, opluchting of haat misschien, het zijn maar enkele van de zeer uiteenlopende emoties die met een echtscheiding gepaard gaan.

Of misschien ben je al geruime tijd gescheiden, maar loopt het contact tussen jou en de andere ouder niet zoals jij zou willen en wil de andere ouder geen bemiddelingsgesprekken (meer) voeren. Dit kan frustreren en kost veel (negatieve) energie.

Je kunt bij ons terecht wanneer je hierover wilt praten met een neutrale buitenstaander en samen op zoek wilt gaan naar antwoorden op vele vragen.

Individuele gesprekken

Vragen die in deze individuele gesprekken behandeld worden, zijn onder andere:

  • Hoe krijg ik mijn leven en dat van de kinderen weer op de rit?
  • Hoe blijf ik uit de strijd met mijn ex als het om de kinderen gaat?
  • Hoe vecht ik tegen bitterheid, of schuldgevoel?
  • Hoe voorkom ik haatgevoelens?
  • Hoe heeft het zover kunnen komen?
  • Wat is mijn aandeel in dit mislukken?

Stilstaan bij deze vragen leidt niet automatisch naar oplossingen, maar biedt vaak meer inzicht in de eigen situatie. Het moeizame proces van verwerken van de scheiding is in gang gezet; dit proces goed doorlopen is heel belangrijk. Immers, alleen wie het verleden goed kan afronden en afsluiten, kan openstaan en groeien naar iets nieuws. Toekomst groeit namelijk in de schoot van het verleden.

Interesse?

Spreekt bovenstaande je aan? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en een eerste afspraak.