Erika Heinen

Erika Heinen

Ik ben Erika Heinen (1977), geregistreerd Theraplay Practitioner, Orthopedagoog NVO Generalist/ GZ-psycholoog en systeemtherapeut en ik richt mij binnen mijn werk op het ondersteunen van een positieve ouder-kind relatie. Binnen Kind Centraal ben ik betrokken bij het team als werkbegeleider en op casusniveau inzetbaar als systeemtherapeut.  

De basis voor een normale, gezonde ontwikkeling van kinderen en volwassenen wordt mede gevormd door het aan kunnen gaan van gezonde (gehechtheid)relaties met elkaar. Dit is een universeel gegeven en inmiddels onderbouwd vanuit de wetenschap. Aan deze, misschien vanzelfsprekende, basis wordt nog wel eens (te) snel voorbij gegaan.

Dikwijls worden wanneer problemen zich aandienen, verklaringen gezocht in het kind zelf, de opvoedvaardigheden van de ouder(s)/ opvoeder(s), gebeurtenissen om je heen en zo verder. Hoewel allen mogelijk allemaal terecht, zonder een voldoende aanwezige basis in de vorm van een positieve ouder/ opvoeder – kind relatie, zal het lastig worden om problemen om te lossen of te leren hier goed mee om te gaan.

BIG-registratienummer:  59915249625.

Terug naar het overzicht