Gezin in scheiding: Zorgen voor de kinderen als je uit elkaar gaat

Nieuws

Gezin in scheiding: Zorgen voor de kinderen als je uit elkaar gaat

Afgelopen maanden hebben 250 gescheiden ouders ons verteld hoe zij voor de kinderen hebben gezorgd tijdens de scheiding. Maandag ontving minister Sander Dekker het eerste tastbare resultaat uit handen van ouders Anouk en Michiel: ons nieuwste Inspiratieboekje Gezin in Scheiding.

Leren van elkaar helpt

Het waren indringende maanden met zó veel voorbeelden van gezinnen die uit elkaar gaan. Ouders die hun leven compleet moeten reorganiseren. Kinderen die van slag raken. We zijn heel blij dat we nu voor al die ouders die dit meemaken concrete tips van andere vaders en moeders voorhanden hebben. Dat blijkt enorm te helpen en is een waardevolle aanvulling op al het advies van het internet en van hulpverleners.

85.000 boekjes

Deze week ontvangen alle 355 gemeenten een aantal exemplaren. in totaal worden er ruim 85.000 boekjes verspreid, die in de komende weken en maanden terechtkomen bij gezinnen die uit elkaar gaan. Een prachtige kans voor ons, mogelijk gemaakt door het programma Scheiden zonder Schade.

Kind Centraal heeft een aantal boekjes ontvangen. Mocht u interesse hebben dan kunt u er één bij ons vragen.

Portretten en podcasts

Op Family Portrait vind je bovendien 50 portretten van ouders die vertellen hoe zij voor de kinderen gezorgd hebben toen zij uit elkaar gingen.