Kind Centraal

Professionals

Kind Centraal Professionals

Vraag je je soms af ‘Wat nu? ‘ als je werkt met ouders die gescheiden zijn? Vind je het lastig om neutraal te blijven ten opzichte van beide ouders die in een conflictueuze scheiding zitten of vind je het lastig dat ouders regelmatig de neiging hebben je te verleiden tot het kiezen van hun kant? Wil je je kennis en vaardigheden vergroten over de gevolgen van scheiding bij kinderen of met betrekking tot hulpverlening aan kinderen en hun gescheiden ouders?

Kind Centraal biedt trainingen en coaching en begeleide intervisie aan om je kennis en vaardigheden te vergroten. Kinderen die een (complexe) scheiding meemaken lopen een verhoogd risico op problemen tijdens het opgroeien. In 2017 werden in Nederland ± 20.000 huwelijken/geregistreerde partnerschappen ontbonden, waarbij in totaal bijna 33.000  minderjarige kinderen betrokken waren. Ongeveer 5% van deze kinderen maakt een heftige vechtscheiding mee.

Voor al deze kinderen en hun ouders betekent de scheiding dat er ingrijpende veranderingen plaats vinden: verhuizen, minder geld te besteden, een deel van de familie niet meer zien, van school veranderen, kennis maken met een nieuwe partner en vader/moeder, enzovoorts.

Meer weten?

Ben je een professional en wil je meer informatie over de trainingen of coaching? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.